Er du i aldersgruppen 13-25 år og motivert for å være med og utvikle Waszp i Norge?

Da kan du søke om å bli med på Waszp Foiling Team Norway.  Siste søknadsfrist er 1 mai 2019, men ikke vent helt til siste frist med å søke da det vil være mulighet til å få godkjent søknad og tildelt båt før dette. 

Vi har pr dags dato 5 sterke miljøer for Waszp i Norge; KNS Seilsportsenter på Bygdøy, Ran og Bergen Seilforening, Asker Seilforening og Tønsberg Seilforening.  I 2019 ønsker vi å utvikle disse allerede etablerte miljøene videre samt utvikle 1-2 nye miljøer.   Pr desember 2018 har vi 38 Waszp i Norge.  Våren 2019 vil vi ha 40+ WASZP seilere i Norge!  I løpet av 2-3 år ønsker vi å ha minst 60-70 aktive Waszp i Norge – fordelt på mange sterke miljøer.  

Waszp klassen er på rekordtid etablert som verdens største entype foilende jolle.  På under tre år er Waszp nå etablert i over 50 land og 700 båter er levert!

Det er etablert store Waszp flåter med mer enn 70 båter både i Storbritannia, New Zealand og i Australia.  Ikke minst er neste generasjon seilere på full fart ombord i klassen.  Både verdensmester i optimist fra 2016, Max Wallenberg fra Sveits og Europamester i Optimist fra 2017 India Page Wood fra Storbritannia satser nå i waszp-klassen.  I Norge, Frankrike, Spania og Storbritannia er Waszp i ferd med å få skikkelig populær blant yngre seilere. I Spania er det Waszp miljøer med seilere i aldersgruppen 15-25 år i Palamos, Barcelona, Palma de Mallorca, Torrevieja og ved La Manga.

Vil du være med på Waszp-laget du også?

Vi ønsker absolutt alle velkommen ombord og i miljøet – men gir spesielle insentiver til vår neste generasjon foilende seilere. Dette er jenter og gutter som i dag er mellom 13-25 år og er spesielt motivert for å være med og utvikle Waszp klassen og miljøet.  

21686969_1769417663351401_8685417485866622409_o.jpg

Waszp Cup Norway

Vi har etablert et helt nytt regatta-format "Waszp Cup Norway".  Det er 3 kompakte helger i løpet av sesongen hvor vi har det utrolig gøy sammen, og lærer masse om foiling og Waszp. Vi konkurrerer på bane (20 min idealtid), i slalom og i speed.  Vi arrangerte den første Waszp Cup Norway på Bygdin 14-15 september 2017.   Lederne av hver klasse har farget ledertrøye på samme måte som i Tour de France. 

For 2019 har vi følgende Waszp Cup Norway:

Waszp Cup 1 - Oslo 4.-5.mai

Waszp Cup 2 - Asker 24.-25. august

Waszp Cup 3 - Bergen 14.-15. september

Neste generasjon seilere – og et herlig sosialt miljø!

Vi skal være med å utvikle neste generasjon seilere – men ikke minst vi skal ha det skikkelig sosialt og gøy sammen; hjelpe hverandre, være et team, og rett og slett ha lave skuldre hvor alle er velkommen på tvers av kjønn og aldersgrupper.  Med Waszp har vi etablert noe helt nytt innenfor seilsporten i Norge!

NTG er strategisk samarbeidspartner for WASZP

Vi har etablert et strategisk partnerskap med Norges Toppidrettsgymnas (NTG), hvor Waszp er blitt en prioritert klasse på linje med Laser og 29er.  Waszpene er derfor en del at vinterprogrammet til NTG på Las Palmas.

Unik mulighet for deg nå!

Har du også lyst til å bli med på Waszp laget du også?   Vi tilbyr en leasing avtale hvor du leier båten for kr 12.500,- per år i 3 år , og hvor du deretter har en opsjon til å kjøpe båten for kr 50.000,- Prisene er inkl mva.

21765464_1769417670018067_2221450514254478877_o.jpg

 

Vi tilbyr deg følgende: 

 • - Du får din "egen" Waszp - komplett utstyrt med ett valgfritt seil.

 • - Du betaler kr 12.500 i forkant av hver sesong for avbetaling / leie av båten. I tillegg kommer forsikring. Du betaler inn ett depositum på kr 10.000 første år i tillegg til leiesummen.

 • - Etter at du har leid båten i 3 sesonger så har du en opsjon på å kjøpe båten for kr 50.000,-

Denne ordningen muliggjøres med sponsorer.  Du vil måtte stille reklameplass til disposisjon på båten/seilet, men det er også plass til 1-2 egne sponsorer.   Enkelte av seilerne på Waszp Foiling Team Norway vil også få muligheten til eksklusive avtaler med noen av våre samarbeidspartnere

NTG og WASZP i Strategisk partnerskap

NTG satser sterkt på seiling - og ikke minst neste generasjon seilere. NTG er en strategisk samarbeidspartner for WASZP og Foiling Norway og har båten som en prioritert klasse på lik linje med Laser og 29er.

Det er p.t. 4 NTG / NTG-U studenter som er WASZP seilere.  I samarbeid med NTG er det denne vinteren trening for Waszp på Las Palmas både i desember og februar.  Fremover vil WASP delta på alle NTG samlinger som f eks. Hvasser-samlingen i oktober og Marstrand-samlingen i oktober / november.  

o

o

Vi krever at du:

 • Deltar på våre 2 av 3 Waszp Cup arrangementer i Norge hvert år + NM

 • Er en god waszp-ambassadør som bidrar til å bygge et herlig miljø

 • Støtter nye seilere, kommer med råd og tips, tar andre med på prøveseiling noen timer i året

 • Vedlikeholder og steller med båten som den skulle vært din egen. Dersom noe går i stykker (som ikke er reklamasjon) så må du erstatte dette.

Søknadsprosess og mer informasjon:

Er du mellom 13-25 år og motivert for å bli en aktiv deltager i et av våre miljøer, seile Waszp Cup i Norge og kanskje også være med å delta i Eastern Waszp Games i påsken eller Waszp European Games på Gardasjøen i juli, så er du velkommen til å søke.

 

Vil du være med på "Waszp Foiling Team Norway" og få din "egen" Waszp?   

Siste søknadsfrist for å komme med på Waszp Foiling Team Norway i 2018 er 1. mai 2019.

Søknadene vil bli avgjort av en søknadskomite og uttagningskriteriene er følgende;

 • Seilerens personlige motivasjon og engasjement for å være med å utvikle Waszp og foiling

 • Tilknytning til et eksisterende eller være med å etablere ett nytt WASZP miljø i Norge

 • Vi ønsker jenter spesielt velkommen i Waszp Foiling Team Norway!

 • Frank Kirkeland fra NTG vil gjennomføre en 20-30 min personlig samtale med alle søkere. Vi vil gå grundig gjennom hver søknad og alle vil få tilbakemelding.

Det er en fordel om du enten er tilknyttet ett eksisterende Waszp miljø, eller om du er en av flere som ønsker å etablere et nytt Waszp miljø i en seilforening som ikke har Waszp i dag.  Vi ønsker i 2019 å etablere minst ett nytt Waszp miljø.  Vi oppfordrer derfor sterkt seilere som ikke er tilknyttet seilforening med eksisterende Waszp miljø om å søke sammen.  Det vil si at dere er 3-5 seilere fra samme forening (evtl. seilkrets) som søker sammen.   Jenter oppfordres spesielt til å søke!

Interessert i å søke om plass på Waszp Foiling Team Norway?  Da finner du søknadsskjemaet vårt her:

Søknad Waszp Foiling Team Norway 2019


Foiling Norway AS  Tlf: 67587150.

info@foilingnorway.no   www.foilingnorway.no