waszp cup.jpg
waszp cup.jpg
waszp cup.jpg

WASZP CUP NORWAY 2019

  • Cup#1, Oslo, 4.-5. mai

  • Cup#2, Asker, 24.-25. august

  • Cup#3, Bergen, 14.-15. september

 

I tillegg planlegges det deltagelse på Pinseleiren på Fjærholmen, Tønsberg 8. til 10. juni

Tidenes første Waszp NM blir arrangert i Larvik 31. august til 1. september

WASZP GAMES 2019

I 2019 blir det Waszp Games 22-28 januar i Perth, Australias og European Waszp Games på Gardasjøen 15.-20. juli.  I tillegg er Waszp klassen invitert til Kielerwoche 27. til 30.juni .

WASZP CUP NORWAY

Waszp Cup Norway er en serie med tre større events årlig rundt om i Norge.  Regattaene varer i to dager hver og det vil bli seilt opptil 6 race med idealtid på 20 min. Det vil i tillegg bli konkurrert i slalom og fart. Resultater fra regattaene vil bli tatt med videre til en sammenlagt rangering.

 

Baneracing

Baneracing vil være hoveddelen av Waszp Cup Norway og det er disse racene som hovedsakelig vil telle i sammenlagt rangeringen. Banen er en firkantbane som det vil seiles tre runder på.  Konseptet er det samme som for Moth.  For første båt i mål er idealtiden 20min etter tre runder. Maksimaltiden er 10 min etter første båt, men alle deltagare får poeng basert på plassering etter hver runde.  Om du kullseiler eller ikke klarer maksimaltiden får du likevel poeng etter hver gjennomførte runde.   Det er separat premiering for klasse 6,9 m2 og klasse 8,2 m2. 

Slalom

Under en av dagene av hver event vil det bli gjennomført slalom.  Slalom foregår ved at båtene starter i kvartfinaleheat og kvalifiserer seg videre til semifinalen ved å komme blant de beste i heatet sitt. Banen er kun lens og slør med slørestart. Båtene må runde flere merker de må jibbe rundt før de slører inn i mål. Det er alltid masse fart og høy spenning på slalombanen.  Arrangørene kan velge å ikke seile slalom hvis det har vært få eller ingen race på vanlig bane dagen før.  Det er kun en sammenlagtvinner i slalom - uavhengig av om du har 6.9 m2 eller 8,2 m2 seil.

Speed

De seilere som har "Velocitek" ombord kan delta i speedkonkurransen.   Velocitek må resettes og vises ved sekreteriatet i forkant av hver konkurransedag.  

Profesjonelle filmsnutter og fotografering

Waszp er oppsiktsvekkende!  Det ser unaturlig ut, det går raskt, det er masse action og det er vått.   Det er rett og slett fantastiske bilder som vi forsøker å fange på kamera. Vi samarbeider derfor med profesjonelle aktører som produserer korte kommentarfilmer fra hver konkurransedag i Waszp Cup Norway i tillegg til å følge seilerne og ta bilder.   Vi håper at både seilere og støttespillere vil spre film og bilder i stort monn på sosiale medier.

Sosialt

I Waszp Cup Norway er det stort fokus på det sosiale.  Vi ønsker at alle seilerne skal delta selv om de ikke føler seg regattaklare eller mestrer Waszp’en fullt ut.  Å delta i Waszp Cup Norway er utrolig lærerikt og utviklende. Når det ikke er seiling arrangeres det teori for seilerne, vi diskuterer teknikk og blir inspirert av foredragsholdere.  På fredag kveld og lørdag kveld har vi fellesmiddager og sosiale aktiviteter.  Premieutdeling arrangeres sammen med en avlsuttende sen lunsj - kl. 16.00 på søndag.   Vi har naturligvis også trekkepremier fra våre støttespillere.